[Review] Tuxera NTFS - Write di Drive Format NTFS Bagi Pengguna Mac OSX

Bagi pengguna Mac OSX adalah tidak menjadi masalah untuk memindah atau memadamkan file di USB drive / external drive yang berformat FAT/FAT32. Akan tetapi sekiranya drive external tersebut dalam format NTFS, pengguna Mac OSX hanya boleh buka atau read file tersebut sahaja tanpa boleh rewrite di drive tersebut. 


Bagi mengatasi masalah ini, pengguna boleh install aplikasi yang diberi nama Tuxera NTFS. Setelah install aplikasi ini, pengguna boleh delete, edit file di hard disk berformat NTFS seperti biasa.



Ni LINK utk download.

Sudahkah anda menggunakan aplikasi Tuxera NTFS ini? Kongsikan pendapat anda di bawah.

2 Response to "[Review] Tuxera NTFS - Write di Drive Format NTFS Bagi Pengguna Mac OSX"

  1. Ainuddin Says:

    mcm mne nk dpt installer die...

  2. bacteria82 Says:

    Ok, aku dah letak link kat dalam entry tu..