[Story] Makan Besar Bersama


Sudah menjadi tradisi utk RO baru PT mengadakan makan besar bersame pade setiap kali gaji masuk. So semalam (11/07/2008) sampai pulak giliran Nizam utk membelanje kitorang semua. Makan kali ni diadakan pade pertengahan bulan disebabkan xde mase yg sesuai pada akhir bulan yg lalu (xde masalah, nizam anytime boleh, duit beribu ribu dalam bank, xperlu tunggu masuk gaji pon <-- merujuk kepada peristiwa aku ternampak maybank2u kat skrin pc dia mase dia tgh sebok mengira-ngira perbelanjaan. Pandai manage duit mamat ni! Boleh buat calon laki). So, makan kali ini dapat dihadiri oleh semua RO baru PT + my wife kecuali BFF (Best Friend Forever) Nizam atas sebab-sebab yg tidak dapat ditafsirkan. Wife aku mmg dijemput setiap kali makan2 ni di atas dasar perikemanusian sahabat2 lain terhadap kami suami isteri. Pade mulanya lokasi yg dipilih utk aktiviti santapan ini adalah di Laksa Shack/Rendang Opah di Jusco Cheras Selatan tetapi setelah kitorang masuk restoran tersebut (siap dah duduk pon and kombine2 meja) dan melihat menunya, kitorang terpakse menebalkan muke keluar balik dari situ apabile melihat harge hidangan yg mahal tahap hampagas ayam. Sebagai contoh: Nasi Lemak Ayam Rendang Ayam = RM15.90 and Teh tarik = RM4.90. WTF! Akhirnyer KFC juge menjadi pilihan. Makanan yg dipilih adalah family feast combo B (15 ketul ayam + 1 whipped potato large + 1 coleslaw large + 2 french fries besar + 1 botol 7up revive) + extra 1 whipped potato large dan 1 coleslaw (rujuk gambar di bawah).


Sambil makan, gurauan, kutuk mengutuk dan gossip2 opis mmg fenomina yang sentiasa berlaku. Hehe.. Biasa le, itulah salah satu faktor yang merapatkan kitorang semua. Harap2 tradisi ini dapat diteruskan lagi utk mase hadapan. Next makan adalah turn aku dan wife yg inyaallah akan diadakan di rumah kami di Seksyen 15, Bandar Baru Bangi. Menu? X decide lagi.

1 Response to "[Story] Makan Besar Bersama"

  1. Encik Su aka charger_joe Says:

    TU sape itu? bulu idung berepah?hehehe BFF Nizam...hehehehe